CARMEN HEALING

Healing and Coaching

Korte Biografie
Carmen O'Dwyer
Healer, Chinesekruiden natuurgeneeskunde en levenstherapeut

Carmen's Photo

Ik ben geboren en getogen in Bucaramanga, Colombia. Ik kom uit een gezin van 3 kinderen, van wie ik de jongste ben.

Sinds mijn kindertijd heb ik nieuwsgierigheid en interesse getoond om over mensen, over cultuur en talen te leren. Ik vroeg me voortdurend af waarom woorden en uitdrukkingen anders werden gebruikt in verschillende contexten. Het in een context plaatsen van ervaringen, gevoelens, lichaamssensaties, spirituele praktijken, relaties of enig ander onderwerp, is een thema in mijn leven.

Als kind studeerde ik Engels, Frans en Duits als hobby. Ik speelde basketbal en oefende Taekwondo. Toen ik heel jong was, rond de leeftijd van 5-6 jaar, sloot ik me aan bij een spirituele groep, waar ik mijn hartengoeroe (de persoon die mijn ziel en mijn levenspad een context en betekenis gaf) ontmoette. Op jonge leeftijd had ik al vele ervaringen met voorgevoelens, dromen en visioenen. Dit spirituele pad plaatste mijn intuïtie in een context waardoor deze ervaringen normale gebeurtenissen werden.

Naast deze nieuwsgierigheid en vrijheid van exploratie tijdens mijn jeugd, voelde ik ook een intense behoefte om te presteren en te bereiken. Nu begrijp ik dit als mijn "oplossing" om later zelfstandig te kunnen worden en mijzelf te kunnen onttrekken aan wat ik als vrij moeilijke familieomstandigheden heb ervaren.
Na de middelbare school woonde ik in Miami, waar ik een Associate Degree in Arts rondde af. Ik vervolgde mijn hogere opleiding in Bogotá, Colombia, en voltooide een universitaire graad in Industriële Ingenieurswetenschappen met een minor in Wiskunde, en een postdoctorale graad in Financiën aan de Universidad de los Andes. Jaren later, tussen de banen door, besloot ik een M.B.A. (Master of Business Administration) te voltooien aan de Universiteit van Rochester, in New York State, VS.

Ik heb veel functies bekleed: projectmanager bouwgrond; financieel analist planning en control; investeringsbankier; planning en controle, en productmanager voor een productgroep bij een internationale bank; ALM-risicomanager voor een internationale bank; controller voor een klein bedrijf, en kantoormanager voor een non-profit organisatie.

Na mijn aankomst in Amsterdam besloot ik mijn carrière te veranderen en op zoek te gaan naar een beroep waar mijn soft skills beter werden benut. Deze verandering is het gevolg van een burn-out; een periode waarin ik al mijn levensveronderstellingen moest herzien en de tumultueuze periode van mijn jeugd een context moest geven. Toen ik naar Amsterdam kwam, zat ik in de “survival mode”. Dit besef stelde me in staat om een nieuwe keuze te maken voor een meer normale levenswijze. Mijn ontmoeting met Barry, die later mijn man werd, was een katalysator voor veel van deze ontwikkeling. Hij gaf mij de steun en de spiegel om na te denken over waar ik in mijn leven naar verlangde: een meer evenwichtige manier van leven, die ruimte gaf aan mijn spirituele beoefeningen, mij in staat stelde om verder te leren en mensen te coachen.

Toen besloot ik in 2005 om mijzelf te herscholen tot alternatieve natuurgeneeskunde therapeut (formele naam: Psycho-Spiritual Energy Training). Ik heb een diploma van de Snowlion Center School in Zwitserland, opgericht door Rolf Thomas Steiner.
In 2019 heb ik mijn diploma Traditionele Chinese Kruidengeneeskunde (TCM) behaald aan de Shenzhou Open Universiteit in Nederland. De context en het kader dat Chinese geneeskunde biedt bij het begeleiden van levensstijlkeuzes is zeer diepgaand in het toestaan van lichaam en geest om het welzijn te herstellen. In veel gevallen kunnen de kruiden soms tot opmerkelijke verbetering leiden.

Ik ben nog steeds gelukkig getrouwd met Barry. We allebei vinden het hier geweldig en Amsterdam, tegenwoordig onze thuisstad. Ik steun hem met de publicatie van zijn nieuwsbrief The Intuitive Investor, waarin ik de redactionele en numerieke vaardigheden verzorg. Zoals de naam al aangeeft, is Barry ook geïnteresseerd in intuïtie, spiritualiteit en hoe het gebruikt kan worden in aardse zaken, zoals geld en beleggen. Ook is hij expert in het I Tjing orakel en biedt hij lezingen en interpretaties aan mensen aan. Je kunt het bekijken op zijn eigen website www.IntuitiveIChing.com.

Ik hou ervan om buiten te wandelen en bij het strand te zitten om zeelucht in te ademen. Sinds kort speel ik weer basketbal, een van mijn passies in mijn tienerjaren. Ik heb ook een passie ontwikkeld voor het bakken en heb geleerd brood, taarten, gebak en taarten maken. Echt lekker!