CARMEN HEALING

Healing and Coaching

Nederlands (Dutch)English (UK)

Chinese Kruidengeneeskunde

Voor mensen die een transitie in hun leven doormaken en misschien een beetje ondersteuning waarderen.

De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is duizenden jaren oud. De Chinese kruidengeneeskunde is onderdeel van de TCG-traditie, die ook acupunctuur, massage (tuina), ademhalingsoefeningen (qi gong) en voedingstherapie omvat. 

In tegenstelling tot de westerse geneeskunde ziet TCG alles, ook ons lichaam en onze geest, als een continuüm van energie. Wanneer de energie van een persoon wordt verstoord, worden zowel lichaam als geest aangetast en komen ze niet meer in balans met hun ware aard.

TCM stelt dat elke disbalans zowel een interne als externe oorzaak heeft. Intern kan het verstoorde evenwicht het gevolg zijn van een tekort of een teveel aan een specifieke energie of van een disbalans tussen de verschillende energieën die lichaam en geest ondersteunen. Extern kan een onbalans worden veroorzaakt door factoren als individuele levenservaringen, opleiding, cultuur, geloofssysteem, dieet, levensstijl, klimaat en seizoenen, enz.

Op basis van eeuwenlange klinische ervaring heeft de Chinese kruidengeneeskunde praktische en effectieve behandelingen voor vele ziekten ontwikkeld. Of de principes en de werking van TCG nu wordt geloofd of niet, Chinese kruidengeneesmiddelen kunnen succesvol zijn in de behandeling van een reeks van klachten zoals verteringsklachten, menstruatieklachten, hoofdpijn, onvruchtbaarheid, hormoonhuishouding onbalans of problemen met bloedsomloop.
De Chinese Materia Medica bevat enkele honderden plantensoorten, samen met enkele niet-plantaardige ingrediënten. Er zijn stoffen die voeden of versterken, slijm oplossen, de spijsvertering bevorderen, de bloedcirculatie stimuleren of de interne werking van het lichaam harmoniseren. De kunst van de behandeling met Chinese kruidengeneeskunde is het kiezen van een combinatie van kruiden, waarbij elk kruid een specifieke en belangrijke rol speelt om het gewenste therapeutische effect te bereiken.Het helpt de disharmonie in het lichaam te herstellen. 
Naast de kruiden zal mijn behandeling ook adviezen bevatten over voeding, levensstijl en lichaamsbeweging. Veel chronische problemen, zowel geestelijk als lichamelijk, kunnen worden geholpen met gerichte adviezen op deze terreinen.

Sessies

Intakegesprek (1 uur): Eur 105-

Vervolgafspraak (45 min): Eur 88-

Prijzen zijn alleen voor mijn diensten. De kosten van de kruiden moet je apart betalen.

Supervisie
Voor TCM therapeuten die over een specifiek casus willen overleggen, zal minimum 1 uur in rekening gebracht.


Voorwaarden

Een factuur wordt op de dag van de sessie uitgereikt. De betaling dient 14 dagen na de datum van de afspraak te worden voldaan. Contante betaling is mijn voorkeursoptie.

Mijn kosten worden niet (geheel of gedeeltelijk) vergoed door het zorgverzekeringssysteem in Nederland.

Mocht je onverwachts verhinderd zijn, graag minimaal 48 uur voor de geplande sessie annuleren. Zo niet, dan worden de kosten van de sessie volledig in rekening gebracht.